Over

Dr. Linde Egberts geeft het verleden een plaats in de vormgeving van landschappen van de toekomst. Dat doet ze in de vorm van cultuurhistorisch onderzoek en erfgoedadvies in actuele transformatieopgaven en publicaties in vakbladen, dagbladen en andere media.

Als Universitair Docent Erfgoedstudies is Linde Egberts verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam, waar ze jonge erfgoedprofessionals en onderzoekers opleidt en wetenschappelijk onderzoek doet naar de rol van erfgoed in actuele ruimtelijke vraagstukken, zoals (over)toerisme en klimaatverandering. Ze heeft een achtergrond in de cultuurgeschiedenis, geografie en planologie en in 2015 promoveerde ze op een onderzoek naar regionale identiteiten en erfgoed.

Linde Egberts bouwt bruggen tussen conceptuele erfgoedbenaderingen en actuele maatschappelijke vraagstukken. In zowel haar academische en toegepaste werk gaat ze graag het gesprek aan over het waarom van erfgoedbescherming en de vraag voor wie dat belangrijk is. Zo helpt ze opdrachtgevers bewuste keuzes maken over de plaats van het verleden in landschappen van de toekomst. Dat doet ze in de vorm van toegepast onderzoek, advieswerk, artikelen, interviews, lezingen, discussieleidingen en landschapswandelingen. In het verleden werkte ze samen met opdrachtgevers als Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, provincie Overijssel en gemeente Zaanstad.

Linde Egberts is als hoofdredacteur verbonden aan het Journal of European Landscapes als en als redacteur aan het Tijdschrift voor Historische Geografie.

Neem contact op.